Anteckningsböcker

Idag på förmiddagen när jag moloket satt och grät efter att ha spelat gitarr insåg jag att jag ville ha en ny anteckningsbok att anteckna diktklotter i. Den gamla är full. Jag tycker om att använda lite extra fina anteckningsböcker när det kommer till att klottra idéer, skrift eller bild. Den praktiska ekonomiska sidan av mig tycker det är onödigt, men när de blir lite mer utstickande använder jag dem på ett mer hängivet sätt och jag hittar lättare igen dem.

20170203_160812
gammal bok och ny bok för diktklotter.

Jag stack ner på stan på en gång för att handla in en ny, jag ville ha av samma märke som förra gången så jag visste redan vad jag letade efter. De senaste två åren har jag inte haft så stor lust att skriva och läsa poesi. Det blev lite av en effekt efter att jag dejtat en snubbe att jag tog avstånd från en massa saker som jag tycker känns pretentiösa. Nu börjar den djupa prettosidan av mig komma fram igen. Ibland.

20170203_160801
ny bok för diktklotter.

I julklapp fick jag en anteckningsbok med blanka sidor av min bror och hans fru, och ja, de räknar väl in barnen där också. Det är en lokal bokbindare som återanvänt tyg (tror jag) för att klä in den. Den är så fin så jag vet inte riktigt vad jag ska använda den till! Först tänkte jag använda den som ny klotterbok för dikter men jag vill ha en som är lite mindre och tål stryk från att ligga i väskan mycket. Jag tror jag kommit på vad jag ska göra med den nu ändå.

20170203_120604
julklapp.

Jag gick förbi Röda Korset en sväng när jag liks var i farten. Provade lite kläder men hittade inget som kändes topp. Just innan jag skulle gå hittade jag ett stort anteckningsblock med blanka sidor. Det kostade 50 kr. Ett sånt block i en nyproduktionsbutik skulle gå på mer, det är jag rätt säker på. Jag tyckte det var en bra storlek för teckningar så  jag köpte det.

20170203_160841
det är lite glittrigt men det syns inte, tror jag.

20170203_160852

Det verkar ha blivit en dag i anteckningsbokens tecken. Bara att börja då på bussen hemåt.

20170203_160951

Och, visst det, i takt med att jag blev klar med inlägget så insåg jag att jag nästintill speglar Maggan Nordins hemsida där hon lade upp sina gamla ritböcker bara häromdagen. Känner mig som en omedveten copycat.

20170203_160639

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *