Tillskott

En vän till mig kompletterar sitt näringsintag med mycket tillskott och sånt. Hen har många saker på sitt rum som jag inte vet vad det är. Vid ett tillfälle efter en panikattack gav hen mig två tabletter rosenrotextrakt, eller arctic root som det också kallas. Det är ett växtbaserat läkemedel som ska vara nyttigt vid stress; “en adaptogen vid stressrelaterad nedsatt prestationsförmåga med symtom såsom trötthet, svaghetskänsla, irritabilitet och lindrig oro” som det står på asken.

16808776_1605061486178206_67476124_n

Jag är en lite av en sån person som tycker att en massa tillskott känns onödigt utan några egentliga belägg, jag bara tycker det på ett tjurig gubbsätt. Senare tid har jag ätit mycket tillskott ändå. D-vitamin brukar jag i vanliga fall äta på vintern för de på sjukhuset tyckte att det inte kunde skada då mitt psykiska mående brukar vara sämre under den årstiden. Nu tänker jag att eftersom jag har haft det hektiskt och haft svårt att få ihop mina rutiner och äta ordentligt senaste tiden så skadar det inte att få i mig tillskott.

Jag läste på lite grann om rosenrot när jag fick tabletterna från min vän. Nu har jag köpt en egen ask på apoteket för som jag redan varit inne på så skadar det inte att testa. Tydligen ska rosenrot gett bra resultat i tester av flera de slag gällande prestation och energi.

http://naturbiblioteket.se/Rosenrot.html

Det jag jag tar extra av är C-vitamin, D-vitamin, kosttillskott för kvinnor som innehåller bland annat B12 och zink, och rosenrot. Vad de olika ämnena hjälper till med vet jag faktiskt inte helt, förutom att D-vitamin kan motverka depression, och jag är för rastlös att ta reda på det nu.

One thought on “Tillskott”

  1. Dumpstrade citrusfrukter är också att rekommendera för C-vitaminintaget!

    Annars kan en äta dumpstrad brysselkål som tillskott. Det är en superdupermat som botar cancer och allt möjligt! Äter du tillräckligt blir du kampsportare och kan byta namn till van Damme!

Comments are closed.