Kostsamma val.

Det mest kostsamma jag gjort i mitt liv är nog att ha studerat på universitet. Jag har spenderat drygt 10 terminer på olika högskolestudier. Jag har hoppat runt på olika inriktningar för att hitta något jag kan bli, men inte trivts eller känt tillräcklig motivation. Orsaken bakom att jag bara testat och testat olika inriktningar på universitetet istället för att jobba var för att jag var för rädd och osäker på att skaffa jobb. Främst vill jag ju inte jobba alls, men på något sätt sägs det ju att en ska försörja sig. Så jag studsade runt som en skållad loppa på universitetet, och skuldsatte mig på över 200 000 för jag var vilsen och vågade inget annat.

Jag ångrar inte val jag har gjort rakt av för jag tror inte riktigt på ånger rätt och slätt. Det jag läst har också i olika grad varit intressant och jag har lärt mig saker. Mycket av mina studier tappade jag dock drivkraften för, den fanns förmodligen aldrig där från första början, och jag har glidit ganska mycket på ett bananskal genom flera kurser. När det kommer till vissa saker har jag knappt öppnat kurslitteraturen. Humaniora seminarier kan en klara sig ganska bra igenom bara en vet hur en ska snacka och skaffar sig en strategi för att framstå som att en läst på.

Jag har gett upp tanken på att jag “ska bli” något när jag blir stor. Istället vill jag göra saker jag tycker är intressant och som ger livslust.